Zorgprofessionals willen gemakkelijk hun werk kunnen doen en niet in allerlei applicaties hoeven werken. Een goede data-architectuur is dan een voorwaarde. Daarom wil Trijn een regionale data-architectuur vaststellen en realiseren. Dan kunnen zorgprofessionals de juiste gegevens gemakkelijk vinden, bekijken, ophalen, doorgeven en verwerken.

De afbeelding toont de concept-data-architectuur zoals we deze in de regio voor ons zien. De uitwerking is het resultaat van een samenwerking van Trijn-leden. Zij maken de architectuur in de komende jaren stap voor stap concreter. Van tijd tot tijd laten we via deze website weten hoe het ervoor staat.

Er bestaan al initiatieven in de regio die de overstap op een regionale data-architectuur makkelijker maken. Ook bouwt Trijn voort op landelijke afspraken en gemeenschappelijke voorzieningen, en op kennis en ervaring uit Data Delen Midden-Nederland, BabyConnect, CumuluZ en Health-RI. Alleen door samenwerking in het netwerk van de cliënt kunnen we de toenemende zorgbehoefte in de regio Utrecht opvangen.

Stappenplan

We werken in drie stappen toe naar de gewenste data-architectuur in de regio:

  • inzet van een ‘zorgviewer’ om data van diverse bronnen te ontsluiten;
  • per sector dataverzamelingen samenstellen;
  • data direct vanuit de bron geschikt maken voor gebruik.

Meer informatie

Wil je meer weten over de regionale data-architectuur? Neem dan contact op met Liesbeth van den Heuvel: l.heuvel@rsotrijn.nl of 06 12 96 23 52.


Terug naar nieuws