Wie zich regelmatig bezighoudt met gegevensuitwisseling in de zorg herkent vast de behoefte aan inzicht en overzicht. De Argumentenfabriek schreef daarom Zó werkt gegevens delen in de zorg. Een boek voor iedereen die iets te maken heeft met of interesse heeft in het onderwerp.

In begrijpelijke taal en heldere beelden nemen de auteurs van Zó werkt gegevens delen de zorg je mee naar de basis.

Over het boek

Het boek laat de weerbarstige praktijk van gegevens delen in de zorg zien. Het beschrijft de belangrijkste doelen en randvoorwaarden, de spelers, gegevensstromen, wetten, historie en knelpunten van gegevens delen. Waarom moet bijvoorbeeld een verpleegkundige soms acht keer dezelfde informatie overtypen? Het laatste hoofdstuk is geheel gewijd aan alle plannen en initiatieven die er zijn om gegevens delen simpeler, toegankelijker en betrouwbaarder te maken. Werk je in of om de zorg, dan wil je dit boek lezen.

Platform Zo werkt de zorg

De uitgave hoort bij het Zo werkt de zorg-platform dat in 2016 opgezet is om Nederland heldere, overzichtelijke en neutrale feiten over de zorg te geven. Op de website lees je meer over het platform, de boeken en kun je de web-app downloaden. Zo werkt gegevens delen in de zorg kun je bestellen bij de Argumentenfabriek.


Terug naar nieuws