Een flink aantal regio’s in Nederland gebruikt al geen fax meer in de zorg. De regio Utrecht en Amersfoort is daar vandaag bijgekomen. Projectleider Chris Slijkhuis: “Het is een mooie bijdrage aan de IZA-doelstelling om de zorg in 2024 faxloos te krijgen.”

Faxloos betekent dat meer dan 90% van de zorgverleners in de regio geen fax meer gebruikt.

Chris: “In Nederland werd in 2022 in de zorg nog miljoenen keren gebruikgemaakt van de fax om patiëntgegevens te delen, recepten voor te schrijven of om aanvullende informatie te sturen naar collega-zorgverleners.”

Om de fax de zorg uit te krijgen, begon datzelfde jaar het landelijke programma Faexit. De actuele regiokaart laat zien dat de meeste regio’s inmiddels op groen staan.

Chris: “Het uitfaseren van de fax in onze regio leek vooraf lastig, maar blijkt achteraf mee te vallen. Dit dankzij alle zorgverleners en -organisaties die hebben meegewerkt. Een groot compliment voor ons allemaal is hier op z’n plaats.”

Ben je nog niet gestopt met het verzenden of ontvangen van faxen? Zorg dat je bereikbaar blijft en stap net als jouw zorgcollega’s over op een andere manier van communiceren.

Op faexit.nl vind je meer informatie, zoals de tien doelen van Faexit en het waarom van het programma.


Terug naar nieuws