Het ZORG-AB is een generieke voorziening waarin straks alle digitale en fysieke contactgegevens van zorgverleners, -organisaties en afdelingen in komen te staan.

Het adresboek wordt samengesteld vanuit verschillende landelijke registers en kan worden aangevuld met gegevens waar geen landelijk register voor is. Zoals voor veilige mailadressen en EDIfact-adressen. Maar denk ook aan contactgegevens van poli’s binnen ziekenhuizen.

Ziekenhuizen kunnen gegevens aanvullen via een uploadbestand. Huisartsen en apothekers moeten dat doen via een webportaal. Inmiddels heeft het Diakonessenhuis als eerste ziekenhuis in de regio het ZORG-AB succesvol aangevuld. Ook diverse huisartsen en apothekers hebben de gegevens inmiddels aangevuld.

Binnenkort start een campagne in de regio om ook de rest de gegevens aan te vullen, maar daarvoor wordt gewacht op een nieuwe release van het product waarin een aantal belangrijke verbeteringen zitten.

Heb je vragen over het ZORG-AB in de regio Utrecht/Amersfoort, neem dan contact op met Chris Slijkhuis. Op deze pagina lees je wat Trijn doet met het ZORG-AB.


Terug naar nieuws