In augustus 2022 werd Eva directeur van Trijn. Nu is zij toegetreden tot het bestuur van RSO Nederland.

RSO Nederland is het netwerk van elf regionale samenwerkingsorganisaties (RSO’s) verdeeld over Nederland. Net als Trijn is elke RSO ontstaan uit de regionale behoefte aan een neutrale partner die de samenwerking tussen de verschillende sectoren verbetert.

Eva: “Ik kijk ernaar uit om met het bestuur van RSO Nederland en de andere RSO’s stappen te kunnen zetten en samen te werken op belangrijke thema’s. Juist in deze tijd, waarin veel van regio’s wordt verwacht en veel in beweging is op het gebied van samenwerken en digitaliseren.

V.l.n.r. Floor Bos, Eva Marquarita en Jasper van Sambeek

Eva: “Ook is het een tijd waarin landelijk stappen worden gezet richting een landelijk dekkend netwerk vanuit de nationale visie en strategie. Dan is het noodzakelijk om regionale initiatieven samen te brengen en een kennis-sparringpartner te hebben zoals RSO NL.

Vanuit mijn nieuwe rol wil ik graag bijdragen aan al onze gezamenlijke uitdagingen. ‘Regionaal vanuit een landelijk kader’ is daarbij de sleutel. Met RSO Nederland en de RSO’s kunnen we de komende jaren een zeer waardevolle impact op de digitalisering in de zorg maken.”


Terug naar nieuws