Dinsdag 16 juli zijn onder coördinatie van Trijn de IZA-transformatiegelden aangevraagd. Daarmee zijn de ambities voor digitalisering en gegevensuitwisseling in de regio weer een stap concreter geworden.

Eind 2023 is het IZA-regioplan Midden-Nederland opgeleverd. Trijn is penvoerder van het fundament digitalisering en gegevensuitwisseling. De ambities staan in dit deel van het regioplan beschreven. In de afbeelding zie je een samenvatting van het fundament, met de drie pijlers ‘netwerkzorg’, ‘basis op orde’ en ‘regionale data- en applicatiearchitectuur’.

Transformatieopgave

Eva Marquarita, directeur van Trijn: “Digitalisering en databeschikbaarheid zijn de drijvende kracht voor netwerkzorg in Midden-Nederland. In de snelle toets-aanvraag staat in het kort wat de transformatieopgave van de regio Midden-Nederland is voor domeinoverstijgende digitalisering en gegevensuitwisseling. In afstemming met het sociaal domein hebben alle leden en partners van Trijn het afgelopen half jaar meegewerkt aan de aanvraag.”

Met de snelle toets-aanvraag wordt de realisatie van het fundament digitalisering en gegevensuitwisseling als onderdeel van het IZA-regioplan Midden-Nederland nu versneld in gang gezet.

Drie thema’s

Bij de realisatie krijgen drie thema’s voorrang. Het zijn bouwstenen van de pijlers van het fundament:

  • Digitale en zorgcommunicatie met inwoners, patiënten, en professionals onderling
  • Dossierinzage en digitale overdracht van (acute) zorg
  • Hybride zorg en telemonitoring

Inventarisatiefase

Eva: “De eerste stappen om te komen tot een transformatieplan zijn hiermee nu gezet. Nu gaan we toe naar de inventarisatiefase. Daarin duiden we meer in detail wat de planning, bemensing en kosten zijn en de impact op de organisatie en de IT. Ook gaan we na wat her en der al ontwikkeld is en hergebruikt kan worden. Het kan zijn dat aan de hand van de verdiepende analyse scope en doelen worden bijgesteld.”

Meer informatie

Je kunt de complete infographic bekijken en er is een printversie. Lees onze eerdere nieuwsberichten over het IZA-regioplan: Interactieve pdf vat digitale fundament IZA-regioplan samen en Ondertekening IZA Uitvoeringsakkoord ook goed nieuws voor de regio.


Terug naar nieuws