Je kunt je nu inschrijven voor twee avondscholingen over hartfalen. Er is een online en een fysieke bijeenkomst.

Mathilde Moree, projectleider bij RSO Trijn, is betrokken bij de organisatie van de scholingen. Zij benadrukt het belang van regionale samenwerking bij hartfalen. “Jaarlijks krijgen 38.000 mensen de diagnose hartfalen, en dit aantal lijkt toe te nemen.”

Regionale samenwerking bij hartfalen

Ze vervolgt: “Des te belangrijker dat we regionaal samenwerken in de zorg voor deze categorie. Met de scholingen rond de regionale transmurale afspraken voor hartfalen zetten we mooie stappen.”

Je kunt je nu inschrijven

Op deze website kun je je aanmelden. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze gratis scholingen, bedoeld voor cardiologen, huisartsen, kaderartsen, apothekers, praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten.

• Dinsdag 29 of donderdag 31 oktober | 17.30 – 18.30 uur | online
Sprekers: cardioloog Judith Groeneweg en een verpleegkundig specialist

• Dinsdag 26 november | 17.30 – 19.00 uur | fysiek in Utrecht (locatie volgt)
Sprekers: cardioloog Clara van Ofwegen en kaderhuisarts Monika Hollander

Inhoud van de scholingen

In oktober richten we ons op de medicamenteuze behandeling, verschil Hfref, HfpEf, handvatten voor POH’s en titratie van medicatie. In november gaan we kijken hoe de RTA wordt toegepast in de praktijk. Wat is daarop de visie van zorgprofessionals? Hoe ervaren patiënten de zorg? Waar zitten de knelpunten en waar kunnen we van leren?

Accreditatie is aangevraagd.

Ervaring van een deelnemer

Een deelnemer aan de scholing van 10 september: “We hebben in korte tijd veel besproken door met cardiologen, huisartsen en verpleegkundig specialisten uit de regio van gedachten te wisselen. Naast de medische onderwerpen zoals de mechanismen achter hartfalen, het klinische beloop, en het verschil tussen diastolisch en systolisch hartfalen, vond ik het interessant en nuttig om in te gaan op de samenwerking in de regio. Hoe doen regionale partners het? Werken we op de juiste manier samen of kunnen we het elkaar makkelijker maken?”

Meer informatie

Bekijk de RTA Hartfalen of de informatie over RTA’s in het algemeen. Die staat op de pagina Roadmap RTA’s en werkafspraken.


Terug naar nieuws