Met ZORG-AB hoeft niet elke organisatie een eigen lijst met ‘zorgadressen’ bij te houden. Landelijk put ieder uit één en dezelfde bron

Koppeling voor communicatie

In de toekomst krijgen verschillende informatiesystemen in de zorg een koppeling met ZORG-AB. Naast adresgegevens bevat het daarom technische informatie om computers en applicaties met elkaar te kunnen laten communiceren. Zodat een ZORG-AB-gebruiker straks via Outlook het veilige e-mailadres van een ziekenhuispoli kan opvragen.

Landelijke registers aanvullen

ZORG-AB wordt samengesteld uit landelijke registers. Voor sommige gegevens ontbreekt zo’n register, bijvoorbeeld voor EDIFACT-adressen en veilige e-mailadressen. In 2024 ligt de focus op de verbetering van de aanvulling van gegevens zonder landelijk register, en van het product ZORG-AB in het algemeen.

Bijdrage Trijn

Trijn coördineert de gegevensaanvulling en koppelt bevindingen en suggesties van zorgverleners terug aan de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) zodat zij ZORG-AB verder kunnen verbeteren.

ZORG-AB inbouwen

De eerste softwareleveranciers zijn momenteel bezig om ZORG-AB in te bouwen in hun producten. Dat is een randvoorwaarde om mee te kunnen doen met het landelijke programma Medicatieoverdracht.

Meer informatie

Kijk op de website van VZVZ voor meer informatie over ZORG-AB.