Ggz in Nederland – de meest complexe zorgsoort? is de titel van de presentatie waarmee Richard Mooren het gesprek aanging tijdens een bijeenkomst van Platform IZO.

Ggz-patiënten komen vaak in aanraking met een waaier aan zorgverleners: psychiaters, psychologen, huisartsen en maatschappelijk werkers. Goede communicatie en samenwerking zijn essentieel om de juiste diagnose te stellen, behandelingen te coördineren en voortgang te monitoren.

Denken vanuit de praktijk

Richard is beleidsadviseur informatiebeleid bij de Nederlandse ggz, de branchevereniging voor de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. In de presentatie lichtte hij de complexiteit van de sector toe. Met de deelnemers ging hij het gesprek aan om mee te denken over de toekomst. Richard benadrukte het belang van een gedeelde visie, denken vanuit de praktijk van zorg en ondersteuning, en het volgen van landelijke ontwikkelingen.

Bron: infoizo.nl

Niet wachten, gewoon beginnen

Een deelnemer reageerde: “Omdat het stelsel in de ggz zo complex is en bestaat uit zoveel verschillende wetgevingsgebieden en financieringsstromen, moeten we niet gaan wachten op een stelselwijziging van bovenaf, maar gewoon beginnen met zaken die de dagelijkse praktijk van de professional vereenvoudigen. En daarbij zoveel mogelijk aansluiten bij andere initiatieven.”

Meer informatie

Het nieuwsbericht met een verslag van de bijeenkomst en de presentatie vind je op de website van Platform IZO. Het platform maakt zich sterk voor samenhang in de informatievoorziening in zorg en ondersteuning. In Platform IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) werken zeventien organisaties samen. Kijk voor meer informatie op infoizo.nl.


Terug naar nieuws